• Vers gebrande koffie
  • Online bestellen
  • Snelle verzending
  • Afhalen mogelijk
  • (H)eerlijke koffie

De lekkerste koffiebonen

De lekkerste koffiebonen, vraag jij je wel eens af waar die vandaan komen? Maar de lekkerste koffiebonen, die komen niet zomaar ergens vandaan, die worden met zorg en passie gebrand. Bij D’Olde Zwarver koffie gaan we voor de lekkerste koffiebonen van de beste kwaliteit. We vertellen je graag hoe we dit doen.

Land van herkomst

Het land van herkomst van de koffiebonen heeft invloed op de smaak. De koffiebonen groeien per land in een andere omgeving en een ander klimaat. Dit zorgt ervoor dat het aantal zonuren, temperaturen en de hoogte waarop de koffiebonen worden verbouwd ook anders zijn. Onze koffiebonen komen bijvoorbeeld uit Brazilië (Brazil Yellow Bourbon), Tanzania (Tanzania AA Arabica) en Colombia (Colombia Supremo).

Het brandproces

Als de lekkerste koffiebonen dan eenmaal bij de brander zijn aangekomen, ligt het nog helemaal aan het brandproces of de koffiebonen uiteindelijk ook lekkere koffie gaan worden. De lekkerste koffiebonen worden gebrand op de juiste temperatuur, het juiste brandprofiel en natuurlijk de juiste brandtijd. 

De smaak

De belangrijkste factor om te bepalen of jouw koffiebonen ook de lékkerste koffiebonen zijn, is natuurlijk de smaak. Deze wordt bepaald door allerlei factoren die in deze pagina worden besproken. Bij D’Olde Zwarver Koffie hebben we verschillende smaken koffiebonen, waar je voor jezelf de lekkerste smaak en dus de lekkerste koffiebonen uit kunt kiezen. Als eerste hebben we de Brazil Yellow Bourbon, deze koffiebonen hebben een zoete, cacaoachtige smaak. De Tanzania AA Arabica hebben juist een meer fris-zoete smaak met tonen van bessen. En als laatste, de Colombia Supremo bonen smaken fris chocolade-achtig. Welke lijkt jou het lekkerst?

Het aroma

Ook belangrijk voor een lekkere koffieboon is een goed aroma. Geur en smaak moeten hand in hand gaan voor een lekker kopje koffie. Want als je niks ruikt, proef je ook een stuk minder. Wanneer de koffie geen lekkere geur heeft, gaat het waarschijnlijk helemaal mis. Koffiebonen met een lekker aroma zijn meteen een stuk lekkerder. Kom eens langs in onze koffiebranderij in Kampen, de aroma’s zijn daar niet te missen.

De versheid

Wat maakt een koffieboon nou echt lekker? Juist, hoe verser de koffieboon, hoe meer smaak en des te lekkerder jouw bakje koffie is. Bovendien word je bij verse koffiebonen, al voordat je de koffie gaat drinken, enthousiast gemaakt door de heerlijke geur van de bonen. Bij D’Olde Zwarver Koffie worden je bonen altijd vers gebrand zodat je altijd verzekerd bent van verse, excellente en bovenal lekkere koffie.

De lekkerste koffiebonen: Zorg en aandacht

Wat een koffieboon helemaal lekker maakt, is als je kunt proeven dat deze met passie, zorg en aandacht gebrand is. Dit soort koffiebonen zijn namelijk van de best mogelijke kwaliteit. Geen fabriekskoffie die voor duizenden mensen tegelijk wordt gebrand, maar echt ambachtelijke koffie die speciaal wordt gebrand voor degenen die het afnemen. En zeg nou zelf, een beetje liefde maakt alles lekkerder.

Bestel nu direct de lekkerste koffie via de site, of neem contact op voor meer informatie!