• Vers gebrande koffie
  • Online bestellen
  • Snelle verzending
  • Afhalen mogelijk
  • (H)eerlijke koffie

Exclusieve koffiebonen

Wanneer is koffie nou echt exclusief?

Een lekker bakje koffie, daar gaan we allemaal voor. Maar een écht lekker bakkie is soms moeilijk te maken (of kopen). Moet je dan gaan voor hele dure en luxe koffie? Of is dat alleen voor de elite weggelegd? Exclusieve koffie, wat is dat nou precies? En heb je per se de duurste koffiebonen nodig voor het bereiden van een heerlijk kopje koffie? Wij denken van niet, maar dat leggen we je graag uit!

 

 

Exclusieve koffie

Er zijn heel veel verschillende soorten koffie op de wereld. Ook in de supermarkt natuurlijk, maar dit is niet altijd exclusieve koffiebonen te noemen. Voor echt bijzondere koffie moet je toch al gauw bij de speciaalzaken zijn. Wil je exclusieve koffie? Ga dan voor specialty coffee. Specialty coffee kan je zo exclusief krijgen als je zelf wil. Je kunt koffie krijgen die een stapje exclusiever is dan supermarktkoffie, maar je kunt ook gaan voor een specialty coffee die haast niemand anders in huis heeft. Benieuwd naar de meest exclusieve koffiebonen? Hieronder lichten we hele speciale koffies voor je uit! 

Black Ivory Koffie

Misschien heb je wel gehoord van Kopi Luwak als de duurste en meest exclusieve koffiebonen ter wereld. Deze koffie is inderdaad erg prijzig, maar toch nog niet de aller duurste koffie ter wereld. Dat is namelijk de Black Ivory koffie. Deze koffie wordt op een soortgelijke wijze gemaakt als de Kopi Luwak, maar er is één specifieke factor in dit proces anders. De exclusieve koffiebonen worden niet gegeten door katten, zoals bij Kopi Luwak, maar door olifanten! In de maag van de olifant worden de enzymen in de koffie afgebroken, wat zorgt voor de speciale robuuste smaak van de Ivory koffie. De poep van de olifanten wordt gebruikt voor dit wel hele bijzondere kopje koffie. Je kunt het misschien al wel raden, maar net als de exclusieve Kopi Luwak koffiebonen, zijn ook de ‘olifantenbonen’ erg schaars. De prijs van de exclusieve Black Ivory koffiebonen kan wel oplopen tot maar liefst 500 euro per pond. Waardoor je met gemak 50 euro weglegt voor deze exclusieve koffie. Maar voor deze hoge prijs draag je dan wel weer bij aan een goed doel. De olifanten die worden gebruikt voor het ‘maken’ van de koffie, zijn gered van stropers. Daarnaast wordt een groot deel van de winst die wordt behaald uit het verkopen van de exclusieve koffiebonen, afgedragen aan het goede doel.

Exclusieve koffiebonen: ga voor Specialty koffie!

Wil je exclusieve koffiebonen kopen maar toch ook op je budget letten? Ga dan voor specialty koffie als vers gebrande koffiebonen! Specialty koffie kun je krijgen in allerlei verschillende smaken (en prijsklasses), dus er zit voor iedereen een heerlijk bakkie tussen. Betaal je er in ieder geval geen 50 euro voor 😉, behalve als je gaat voor de exclusieve Black Ivory koffiebonen natuurlijk. Ook de koffieboeren worden goed betaald, omdat ze veel tijd en aandacht besteden aan hun product. Specialty koffie is dus van zichzelf al een fairtrade product. 

Specialty koffie zijn exclusieve koffiebonen voor een goede, betaalbare prijs. Misschien wel net ietsje duurder dan supermarkt koffie, maar zoveel lekkerder. Bovendien wordt specialty koffie vaak op aanvraag gebrand en wordt er veel liefde, passie en energie gestoken in het brandproces. Hoe exclusief wil je de koffiebonen hebben?