• Vers gebrande koffie
  • Online bestellen
  • Snelle verzending
  • Afhalen mogelijk
  • (H)eerlijke koffie

10x de voordelen van het feit dat jij een koffiedrinker bent

1. Je hebt altijd een reden om uit bed te komen

Opstaan moeilijk? Jij hebt iedere ochtend iets om naar uit te kijken! Een perfecte bak koffie van d’Olde Zwarver wil je toch niet missen. Met je kopje koffie in de hand kun je heerlijk rustig wakker worden en heb je je eigen persoonlijke ‘wekker’ die jou het laatste zetje in de goede richting geeft.

2. Koffie zorgt voor een goed humeur

Niet alleen ’s ochtends heeft koffie een positieve invloed op jouw ochtendhumeur, ook de rest van de dag en zelfs je hele leven heeft koffie positieve effecten. Koffiedrinkers ervaren volgens onderzoek namelijk minder snel sombere klachten. Dit effect ligt het hoogst bij vrouwen. Bij vrouwen die dagelijks drie kopjes koffie drinken, neemt de kans op depressie met 20% af. Toch leuk om even bij stil te staan als je je zoveelste kopje koffie naar binnen werkt.

3. Door koffie wordt je een stuk alerter

De cafeïne in koffie zorgt er niet alleen voor dat je wakker wordt (en blijft), het scherpt ook je hersenen aan. Meerdere onderzoeken tonen aan dat het drinken van koffie een aantal hersenfuncties verbetert. Je geheugen wordt beter, je waakzaamheid en reactievermogen verscherpen en ook je algemene cognitieve functies verbeteren.

4. Koffie is goed voor de lijn

Koffie – maar dan wel zonder melk of suiker – is ontzettend goed voor de lijn. Koffie bevat namelijk ontzettend weinig calorieën. En bovendien zijn de voordelen van cafeïne zijn nog steeds niet op, want het is ook nog eens een natuurlijke vetverbrander. Cafeïne stimuleert de stofwisseling. Koffiedrinkers verbrander maar liefst 10-30% meer vet dan niet-koffiedrinkers. Helaas verdwijnt dit effect na langdurig koffiedrinken… Toch maar even een kleine pauze inlassen?

5. Koffie bevat essentiële voedingsmiddelen

Verrassing! Koffie zit in de schijf van 5, het bevat namelijk essentiële voedingsmiddelen zoals vitamines. Naast cafeïne en water zit er in koffie ook nog riboflavine (vitamine B2), pantotheenzuur (vitamine B5), kalium en magnesium. Deze kun je dus makkelijk uit je kopje koffie halen.

6. Koffie is goed voor je immuunsysteem

Naast de nodige vitamines bevat koffie nog veel meer goede stoffen. In koffie zitten namelijk veel antioxidanten die ook in groente en fruit zitten. Deze antioxidanten versterken je immuunsysteem én zorgen er ook nog eens voor dat het verouderingsproces in je lichaam vertraagt.

7. Koffie zorgt ervoor dat je goed naar de wc kan

Is het na jouw eerste kopje koffie ook altijd meteen raak? De meeste mensen kunnen er de klok op gelijk zetten dat ze na een bakje koffie ook even een bezoekje moeten brengen aan de wc. Koffie is namelijk een natuurlijk medicijn tegen een verstopte stoelgang. Koffie versnelt de snelheid waarmee je voeding verteert én stimuleert je gastro-intestinale spieren om samen te trekken.

8. Koffie is hét middel voor een goede workout

Cafeïne verhoogt de adrenaline in je lichaam, wat ervoor zorgt dat je uithoudingsvermogen beter wordt. Je houdt het tijdens je workout dus langer vol. Ook na je sportsessie heb je nog wat aan je kopje koffie, de cafeïne in je bakkie zorgt er namelijk voor dat je spierherstel versnelt. Koffie beïnvloedt je hersenen en ruggenmerg volgens onderzoek op een pijnverzachtende manier.

9. Door koffie te drinken heb je minder kans op ziektes

Koffie drinken doet wonderen, zou je misschien wel kunnen zeggen. De voordelen zijn nog steeds niet op. Een lekker bakkie zorgt ervoor dat de kans op een beroerte, alzheimer, hartzieken en huid-prostaat- en borstkanker afnemen.

10. Koffie drinken is een sociale bezigheid

Naast alle individuele voordelen voor je lichaam, heeft koffie drinken ook nog eens een sociale functie. Samen met vriendinnen een kopje koffie drinken bij je thuis of je favoriete koffiezaak is ook nog eens goed voor je mentale gezondheid. Kortom, alleen maar voordelen.