• Vers gebrande koffie
  • Online bestellen
  • Snelle verzending
  • Afhalen mogelijk
  • (H)eerlijke koffie

4x Waarom jij vers gebrande koffie moet drinken

Een vers gezet bakje koffie, er is toch niks lekkerder dan dat? Niks is minder waar, er zit heel veel verschil in soorten koffie en koffiebonen. Wat als de koffiebonen van dat vers gezette bakje koffie ook nog eens vers gebrand zijn? Dan heb je echt de hoofdprijs te pakken. Het is niet alleen lekkerder, maar brengt ook nog eens vele andere voordelen met zich mee. Vanaf nu drink jij alleen nog maar vers gebrande koffie en laat je de supermarktkoffie voor wat het is.

1. Vers gebrande koffie heeft veel meer smaak

Koffie heeft een hele specifieke smaak, maar deze smaak kan per kopje koffie verschillen, zeker als jij jouw kopje koffie maakt van vers gebrande koffiebonen. De smaak van je koffie hang af van de branding. Een lange branding geeft een hele andere smaak dan een korte branding. Ook heeft het een effect op de koffie aroma’s waardoor je deze bij vers gebrande koffie een stuk beter proeft. Niet alleen van de smaak kun je genieten, ook van de geur. Neem de tijd en geniet volop van jouw bakje koffie.

2. Je koffie wordt ambachtelijk gebrand

Geen grote fabrieken, maar gewoon een lokaal bedrijf waar jouw koffiebonen ambachtelijk worden gebrand. Weten waar je koffie vandaan komt en hoe deze wordt gemaakt, wordt tegenwoordig steeds belangrijker. Het branden van koffie is echt een kunst en niet zomaar te leren. Wil jij een kijkje nemen in onze branderij? Neem dan even contact met ons op.

3. Je kunt de koffie helemaal naar jouw smaak aanpassen

Als je eenmaal een beetje bekend bent geworden met de verschillende koffiebonen, kun je jouw kopje koffie helemaal naar smaak personaliseren. Kies je favoriete boon, brandtijd en smaak. Zo heb jij altijd een heerlijk kopje koffie, zonder dat je elke keer een fortuin hoeft uit te geven bij de Starbucks. Vanaf nu ben jij je eigen barista.

4. Vers gebrande koffie bevat minder snel schimmels of bacteriën

Koffie uit de supermarkt wordt vaak al gebrand in het buitenland, vaak buiten Europa. De koffiebonen leggen dan een hele reis af naar de plek van bestemming. Een schip gaat vaak langs meerdere havens, waardoor deze niet zo snel in winkel is als je misschien denkt. Tijdens de lange reis kan het zijn dat schimmels en bacteriën, die van nature op koffie zitten, zich gaan ontwikkelen. Alle reden voor een vers gebrand bakkie dus.