• Vers gebrande koffie
  • Online bestellen
  • Snelle verzending
  • Afhalen mogelijk
  • (H)eerlijke koffie

Koffie, we drinken het allemaal. Sommige mensen drinken alleen supermarktkoffie, anderen gaan voor betere kwaliteit. Dat je voor specialty coffee iets meer betaald is geen geheim. Toch bestaat er op deze wereld wel hele speciale koffie, de Kopi Luwak. De Kopi Luwak is de allerduurste koffie ter wereld. Maar wat betaal je hier nou voor?

Kopi Luwak

Kopi Luwak wordt ook wel de kaviaar van de koffiesoorten genoemd. Het is dan ook wel echt hele speciale, maar vooral heel erg dure koffie. De prijs van deze koffie varieert van €90 tot maar liefst €450 per 500 gram. Voor die prijs moet dit wel hele bijzondere koffie zijn. En dat is het ook, wij vertellen je hoe deze koffie wordt gemaakt.

Wat is er zo bijzonder aan Kopi Luwak?

Kopi Luwak is een koffiesoort gemaakt van Robusta of Arabica bonen. Dat is verder niet heel bijzonder, wat wél bijzonder is aan deze koffiesoort, is alles wat er na het oogsten van de bonen met de koffie gebeurt. De koffiebonen worden namelijk gegeten door civetkatten, die rondlopen op de koffieplantages, deze katten (ook wel Luwak) zijn dol op de vruchtvlees van de koffiebessen. De Luwak verteren het vruchtvlees, waardoor alleen de bonen gearomatiseerd weer naar buiten komen in de ontlasting van de beestjes. Dit klinkt allemaal een beetje gek, toch is deze vers gebrande koffie ontzettend populair.

Waarom is deze koffie zo duur?

De koffiebonen worden door de lokale bevolking verzameld en handmatig uit de uitwerpselen van de Luwak gehaald.  Daarna worden de bonen vier tot zeven dagen gedroogd, gewassen en daarna licht gebrand. Klinkt niet zo moeilijk, toch is het nog een hele uitdaging om deze bonen te vinden en te verzamelen. Jaarlijks wordt er maar 200 tot 250 kg van deze bonen verzameld, dit is lang niet zoveel als de vraag naar deze bonen. Dat is wat deze speciale bonen zo duur maakt.

De bijzondere smaak van Kopi Luwak

Kopi Luwak heeft een bijzondere smaak, deze is te danken aan de zuren, maagsappen en enzymen van de civetkatten. Tijdens het verteringsproces worden deze smaken al aangewakkerd, maar tijdens het brandproces worden deze bijzondere smaken en aroma's nog meer versterkt. Tijdens het branden werken de zuren sterk op elkaar in wat zorgt voor een bijzondere aardachtige, mossige en siroopachtige smaak. De koffie wordt omschreven als een perfecte balans tussen zoet en fris.

Heb jij dit geld over voor zo'n bijzonder bakje koffie?

Koffiebonen Kopi Luwak

Bijzondere aroma's

Speciale koffie

Koffiebessen