• Vers gebrande koffie
  • Online bestellen
  • Snelle verzending
  • Afhalen mogelijk
  • (H)eerlijke koffie

Het verhaal achter d'Olde Zwarver Koffie

 

Sinds 2020 is d'Olde Zwarver Koffie een specialty koffiebranderij gevestigd in Kampen. Maar de ideeën om zelf koffie te gaan branden, speelden al veel langer. Deze plannen zijn tot stand gekomen aan de andere kant van de wereld, in Latijns-Amerika. Net als deze plannen, verplaatsen de koffiebonen zich nu van Latijns-Amerika naar Nederland.

Waar het allemaal begon...

Onze liefde voor koffie kwam tot stand in de Dominicaanse Republiek, in Latijns-Amerika, waar wij met ons gezin een aantal jaar hebben gewoond. Hier kwamen we in contact met lokale koffieboeren en maakten kennis met hun op kwaliteit gesorteerde koffiebonen. Via een lokale 'small batch' koffiebrander leerden we alles over het koffievak. We leerden over specialty koffie en over de vele facetten van koffie en kregen nieuwe inzichten op koffiegebied. Van deze koffiebrander, eigenlijk onze 'koffiementor', leerden we hoe je van een op kwaliteit gesorteerde koffieboon tot een perfect kopje koffie komt. We waren verkocht.

Experimenteren met koffiebranden

Eenmaal terug in Nederland had deze interesse in koffie ons nog niet losgelaten. Hier wilden we eigenlijk wel verder mee, gelukkig bleef ook het contact met onze 'koffiementor' in de Dominicaanse Republiek bestaan. Ongeveer een jaar later kochten we onze eerste koffiebrander, het experimenteren kon beginnen! Het bijzondere jaar 2020 was voor ons een jaar van experimenteren met en leren over het branden van verschillende koffiebonen. Langzaam begonnen de eerste ideeën te groeien om de vers gebrande koffie ook te gaan verkopen. De basis voor het bedrijf werd gelegd door koffie te laten proeven aan familie en vrienden. Dit pakte goed uit en niet veel later werd er een echt bedrijfsplan gemaakt, met een bijzondere naam voor de koffie.

D'Olde Zwarver als hét icoon voor specialty koffie

D’olde zwarver, deze molen is voor geen enkele Kampenaar onbekend terrein. Maar, je zult je misschien afvragen, wat heeft deze molen nou met onze koffie te maken? Dat heeft alles te maken met onze roots. We willen namelijk onze gezamenlijke achtergrond in zowel Kampen als Latijns-Amerika met elkaar verbinden en dat kan met onze koffie! We willen de oorsprong van de Latijns-Amerikaanse koffiebonen koppelen aan de ambachtelijkheid van dit Kamper icoon. Na een (lange) reis geeft de molen voor veel Kampenaren een gevoel van thuiskomen en gezelligheid. Precies dát gevoel willen wij ook overbrengen met onze koffie!