Recept: Maak jouw eigen gezonde ontbijtrepen met koffie!
Het ontbijt, de belangrijkste maaltijd van de dag, dat weten we allemaal. Toch wordt het ontbijt vaak overgeslagen. Maar... een kopje koffie wordt niet gauw vergeten ’s ochtends. Gelukkig zijn het ontbijt en dat kopje koffie makkelijk te combineren. Op deze manier vang je dus twee vliegen in één klap. Zelfs als je (heel veel) haast hebt zijn deze ontbijtrepen ideaal. Lees snel verder hoe je dit gezonde koffie-ontbijtje maakt.
Ingredienten
- 2 (rijpe) bananen
- 40 ml espresso van d’Olde Zwarver Koffie
- 1 handje hazelnoten
- 75 gr havervlokken
- 50 gr pure chocolate chips (je kunt ook hagelslag gebruiken)
- 2 el kokosolie
- Snufje zout
Van dit recept kun je 8 ontbijtrepen maken.
Zo maak je jouw gezonde ontbijtrepen
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Doe de bananen, de espresso, de kokosolie en een snufje zout in een kom en maal/meng dit tot een glad mengel. Dit kan met een keukenmachine.
- Voeg vervolgens de hazelnoten en havervlokken bij dit mengen en meng dit kort door elkaar, zodat er nog lekker grote stukken overblijven.
- Voeg dan de chocolate chips door het mengsel
- Bekleed een bakvorm met bakpapier en voeg je mengsel hieraan toe. Druk het mengsel plat met een lepel tot een plak van ongeveer 1 centimeter dik.
- Zet je bakvorm in 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Check even of je ontbijtrepen goudbruin gebakken zijn en haal ze dan uit de oven.
- Laat je repen afkoelen en snijd ze in 8 repen
Welke d’Olde Zwarver Koffie kan ik het beste gebruiken voor dit recept?
Voor dit recept kun je het beste de Brazil Yellow Bourbon Koffie gebruiken. Deze smaak van de specialty coffee zal heel goed matchen met de banaan en een ietwat zoete smaak aan je ontbijtreep geven. De Brazil Yellow Bourbon heeft een zoete cacao-achtige smaak, wat perfect is voor deze reep. Wie weet wordt dit vanaf nu wel jouw go-to ontbijtje.
Eet smakelijk!